Снежинки

пятница, 29 января 2021 г.

Пам'ятні дати з 25 січня по 29 січня


У п'ятницю, 29 січня, Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами.

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років.Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів більшовицький наступ на Київ було зупинено на чотири дні, що дало змогу укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу. Цим документом Україна визнавалась самостійною державою з західним кордоном, що існував між Австро-Угорщиною й Росією до 1914 року. Холмщина і Підляшшя відходили до України. Водночас Договір передбачав встановлення дипломатичних відносин між деякими країнами, повернення військовополонених, обмін цивільних інтернованих, відмову від будь-яких анексій і контрибуцій, негайне відновлення економічних контактів і взаємного обміну товарами.

 

27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

В Україні  День пам’яті жертв Голокосту  відзначається, починаючи  з 2012 року. Нині весь світ знає про трагедію Бабиного Яру, де згідно з офіційними  даними  загинуло понад 100 тисяч  осіб  різних національностей.

Сприймаючи ці події як загальнолюдську трагедію і пам’ятаючи про її жахливі наслідки, Українська держава докладає чимало зусиль для того, щоб наступні покоління ніколи не забували про ті страшні часи, і, головне, щоб це жахіття ніколи не повторилося.


Комментариев нет:

Отправить комментарий